Glasservice Friesland

Dubbel glas plaatsen in Friesland!

Dubbel glas plaatsen bespaart u geld, verbetert uw wooncomfort, vermindert de kans op inbraak en stijgt de waarde van uw huis. U verdient de investering terug door te besparen op de stookkosten. En u verbetert het wooncomfort omdat er geen tocht meer via de ruiten naar binnen kan.

  • Energiebesparend
  • Comfortverhogend
  • Waardeverhogend

 

Het vervangen van uw enkel glas door dubbel isolerend hoogrendementsglas (HR++) kan u tot wel €15,- per vierkante meter per jaar besparen. Gebruik vrijblijvend onze besparingstool om te ontdekken wat u kunt besparen en vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Soorten isolerende beglazing voor dubbel glas

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden. Het is afhankelijk van uw woning en uw wensen welk type beglazing u het beste kunt kiezen.

Wat is dubbel glas precies?

Tegenwoordig praten we, in plaats van over eenvoudige dubbele beglazing, vooral over isolerend glas met dubbel of drievoudig hoogrendementsglas (HR+, HR++ en HR+++). Isolerend glas is niet alleen energiezuinig, het is ook zeer stevig en betrouwbaar.

Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met een tussenruimte: de spouw. In de spouw van gewoon dubbel glas zit droge lucht. In die van HR-glas zit een edelgas, meestal argon. Bovendien hebben alle HR-glassoorten een warmtereflecterende coating, die de isolatie verbetert.

Tip: check of uw huidige beglazing een warmtereflecterende coating heeft. Hou binnenshuis op tien centimeter afstand van het dubbel glas een brandende aansteker. Kijk naar buiten; u ziet vier vlammetjes reflecteren. Heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw of roze)? Dan zit er een coating op het glas!

Verschillen ‘HR’-glas

De verschillen tussen de verschillende soorten HR-glas zitten vooral in de coating en de U-waarden. De U-waarde geeft de mate van isolatie aan. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. HR+++ heeft de laagste U-waarde; enkel glas heeft de hoogste.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op als u vragen hebt over dubbel glas, HR-glas of andere soorten beglazing.